Samfundsfag

• Politiker for en dag

Samfundsfag.

Udskoling 8.-9.kl.

Politiker for en Dag er Folketingets interaktive rollespil for 8. og 9.klasser. Eleverne gennemspiller lovgivningsprocessen, hvor de bl.a. skal tage stilling til lovforslag, søge information, holde tale fra Folketingets talerstol og deltage i afstemninger.
    Spillet foregår i kælderen på Christiansborg, hvor der er indrettet et minifolketing med Folketingssal, Vandrehal, udvalgsværelser og medlemskontorer.

Ca. 3 ½ time.
    Selve spillet varer ca. 3 timer. Inden spillet bliver eleverne taget med på en ca. 30 minutters omvisning i Folketinget, hvor de bl.a. ser grundlovene og Folketingssalen (når der ikke er møde i salen).

Et besøg i Politiker for en Dag skal bestilles i forvejen, enten på hjemmesiden via online bestilling: http://www.ft.dk/undervisning/til_laereren/politiker_for_en_dag.aspx eller ved at kontakte Folketingets Besøgstjeneste tlf.: 3337 3221.

Pris og antal:

Det er gratis at deltage i spillet.
    Spillet kræver, at der er mindst 16 og højst 28 deltagende elever.

Folketingets besøgstjeneste – Telefon: 3337 3221 i hverdage mellem kl. 8.30 – 15.

Når du og din klasse ankommer til Folketinget for at besøge ’Politiker for en Dag’, bedes I gå ind ad Folketingets besøgsindgang i Rigsdagsgården.

• Pengeuge - få besøg af en bankansat

Fag og fokusområder: Matematik og samfundsfag

Målgruppe: Udskolingen 7.-9.kl.

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi. Pengeugen finder sted hvert år i uge 11.
    Pengeugen sætter fokus på undervisning i privatøkonomi i grundskolens ældste klasser.

Man kan få besøg af gæsteundervisere i forbindelse med Pengeugen.

Alle skoler, klasser og lærere kan være med og anvende det undervisningsmateriale, der er udviklet særligt til Pengeugen. Man kan også være med uden at bruge undervisningsmaterialet, og i stedet anvende nogle af de øvrige materialer.
    Læs mere om deltagelse og konkurrence her på siden

Færdigheds- og vidensmål: Læs om årets mål på hjemmesiden

______________________________________

Varighed: Hvor meget tid I vælger at bruge på forløbet bestemmer man selv. Gæsteundervisere fra en bank underviser mellem 60-80 minutter. Husk at booke besøget hos jer på hjemmesiden.

Booking: http://www.pengeuge.dk/Pages/Forside.aspx

Pris: Gratis

Kontakt: Det er Finansrådet og Danmarks Matematiklærerforening som står bag ideen. Kontaktoplysninger findes på hjemmesiden.

Adresse: Besøget foregår i klassen.

• National Museet – Trekantshandel og slaveriets ophævelse

Udskoling 7.-10.kl.

Handel med mennesker har eksisteret til alle tider, men mange glemmer, at også Danmark har taget del i dette ved at skibe 100.000 slaver over Atlanten. Eleverne tages med på en tværfaglig rejse fra museets Etnografiske Samling til de danske samlinger, hvor de lærer om den danske slavehandel, der var med til at forandre mange menneskers liv både på Guldkysten, i Vestindien og i Danmark. Der perspektiveres også til nutidens slaveri.

Ca. 1 time. Forløbet foregår normalt i tidsrummet 10.15 - 16.45. Undervisning uden for dette tidsrum kan dog arrangeres efter aftale.

• National Museet – Historiens lange linjer

Samfundsfag, dansk og historie.

Mellemtrin og udskoling 5.-10.kl.

En hurtig indføring i centrale begivenheder, hændelser og fænomener i de seneste 350 års Danmarkshistorie, krydret med små historier om det levede liv. Undervisningen foregår i udstillingen "Danmarkshistorier". Oplagt enten som appetitvækker eller repetition.

• National Museet – Teenager igennem tiden. Ungdom og identitet

Samfundsfag, dansk og historie.

Mellemtrin og udskoling 6.-10.kl. Max 30 elever.

Teenager" som begreb opstod i 1950'erne. De unge provokerede den ældre generation med tidens nye rock'n'roll-toner, strutskørter og anderumper, og de blev derfor betragtet som vildledte og ustyrlige af den ældre generation. En ny kultur af ungdomsmusik, film og mode blev etableret i det unge købestærke publikum, som nu tjente deres egne penge ved fritidsjob.

Med afsæt i 1950'-1980'ernes teenageliv arbejder eleverne aktivt med ungdomslivet. For at sammenligne tidligere ungdomskulturer med deres egen arbejder eleverne i grupper med kilder, genstande og litteratur som historiske kilder til ungdomskulturen før og nu. For hvordan var man ung dengang, og hvordan er man ung i dag? Er der i virkeligheden så stor forskel? Efterfølgende videndeler eleverne deres undersøgelser med hinanden.

Sidst opdateret 28.06.2016