Madkundskab

Læringsaktiviteter i madkundskab

• Middelalderløb

Dansk, historie, madkundskab og idræt.

Indskoling og mellemtrin 3.-5.kl.

Eleverne ankommer kl. 9.00 og iklædes middelaldertøj. Efter en kort præsentation og rundvisning i Middelalderlandsbyen, samles hele klassen i Salshuset, hvor de informeres om dagens program og inddeles i de pædagogiske grupper, som læreren har bestemt hjemmefra. Hver gruppe får tildelt et skjold, en plads i Salshuset og et navn. Der oplæses en novelle fra Middelalderen, der fortæller om nogen af de opgaver, som eleverne senere udsættes for.
    Efter oplæsningen starter middelalderstjerneløbet - der i korte træk går ud på, at hver gruppe løser opgaven ved de fire poster – og tildeles en belønning - råvarer til den senere tilberedning af gruppens mad - hvis opgaven løses tilfredsstillende.
    Disse råvarer bringes efter endt opgaveløsning tilbage til Salshuset, på pladsen ved skjoldet, hvorefter næste post og opgave udleveres. Eleverne finder vej til posterne via kort og farvede ruter. Når alle poster er nået og opgaverne løst mødes gruppen igen i Salshuset og begynder tilberedningen af maden.
    Efter maden evalueres dagen kort og forløbet er slut. Eleverne deles i grupper af minimum 5 personer af læreren i forvejen – og helst i grupper og sammensætninger, som ikke er ”normale” i hverdagen – men også helst harmoniske grupper, der trods alt kan fungere – selvom man ikke er sammen med sin bedste kammerat!

Ideen er at give eleverne et indblik i livet i Middelalderen, samt via et opgaveløb med motion og samarbejdsøvelser at skabe sammenhold og fællesfølelse i klassen.

Ca. 2 time.

Middelalderlandsbyen tilbyder forløb af flere dages varighed samt lejrskoler. Book via tlf.: 4017 8707.

Ring på tlf.: 4017 8707 og hør nærmere om muligheder og pris.

Læs mere om undervisningsforløbet på hjemmesiden: http://www.middelalderlandsbyen.dk/

Middelalderlandsbyen, Nybovej 11, 2605 Brøndby.

Sidst opdateret 03.05.2016