Kristendom udskoling

Læringsaktiviteter i kristendom

• National Museet – Religion og ritualer

Kristendom

Indskoling, mellemtrin og udskoling 3.-10.kl.

Elevernes egne erfaringer og forestillinger om religion og ritualer er omdrejningspunktet, når vi møder guder, genstande og hverdagsliv fra islam, kristendom, jødedom, buddhisme og hinduisme. Eleverne inddrages aktivt med dragter og genstande i museets udstillinger.

• National Museet – Mød en død

Kristendom

Indskoling, mellemtrin og udskoling 3.-10.kl.

Hvad sker der, når vi dør? Tag med på rejse til de dødes rige, hvor vi møder museets moseofre og mumier. Eleverne er med til hinduistisk ligbrænding og farverig fest på De Dødes Dag i Mexico. Det dialogbaserede undervisningsforløb tager afsæt i elevernes livsverden, tanker og forestillinger om døden – som er fælles for os alle, men alligevel forskellig over tid, kultur og religion. Undervisningsforløbet aldersdifferentieres.

Ca. 1 ½ time. Forløbet foregår normalt i tidsrummet 10.15 - 16.45. Undervisning uden for dette tidsrum kan dog arrangeres efter aftale.

• National Museet – Troens billeder. Kristendom i middelalderen

Kristendom og historie

Mellemtrin og udskoling 5.-10.kl.

Hvilken rolle spillede kirkens billeder for middelalderens mennesker? Fra hvælvinger, farvestrålende malerier og gyldne altre fortaltes Bibelens historier til menigheden. Vi fortolker sammen troens billeder og følger udviklingen fra den tidligste kristendom til reformationen.

Sidst opdateret 03.05.2016