Kristendom

Læringsaktiviteter i kristendom

• Vallensbæk Kirke og Helligetrkongers Kirke

Kristendom, dansk, billedkunst og historie

Mellemtrin og udskoling 4.-10.kl.

Kom og besøg Vallensbæks smukke kirker - Vallensbæk kirke og Helligetrekongers kirke, som byder på spændende kultureloplevelser og gamle historier. Kirkerne er tæt placeret på hinanden, så der er rig mulighed for både at opleve Vallensbæk kirkes enestående kalkmalerier, som blev udført omkring 1450 af "Isefjordmesteren". Og efterfølgende beundre Helligtrekongers Kirkes udsmykning, som er skabt over et udvalg af bibelcitater – valgt af digteren Søren Ulrik Thomsen (læs mere om udskykningen på Søren Ulrik Thomsens hjemmeside).

Afhænger af den aftale man har lavet. Helligtrekongers kirke er på hverdage i dagtimerne åbne for besøgende, når der ikke er tjenester. Grupper kan besøge kirken, når der på forhånd er indgået aftale.

Ring til Vallesbæk kirke på tlf.: +45 43 64 00 99, eller email: 7149@sogn.dk

Besøg hjemmesiden: http://www.vallensbækkirke.dk/ for mere information.

Vallensbæk kirke - Kirkebakke Alle 6, 2625 Vallensbæk
    Helligetrekongers kirke - Kirkebakke Alle 11, 2625 Vallensbæk

• National Museet – Religion og ritualer

Kristendom

Indskoling, mellemtrin og udskoling 3.-10.kl.

Elevernes egne erfaringer og forestillinger om religion og ritualer er omdrejningspunktet, når vi møder guder, genstande og hverdagsliv fra islam, kristendom, jødedom, buddhisme og hinduisme. Eleverne inddrages aktivt med dragter og genstande i museets udstillinger.

1 ½ time. Forløbet foregår normalt i tidsrummet 10.15 - 16.45. Undervisning uden for dette tidsrum kan dog arrangeres efter aftale.

600 kr.

• National Museet – Troens billeder. Kristendom i middelalderen

Kristendom og historie

Mellemtrin og udskoling 5.-10.kl.

Hvilken rolle spillede kirkens billeder for middelalderens mennesker? Fra hvælvinger, farvestrålende malerier og gyldne altre fortaltes Bibelens historier til menigheden. Vi fortolker sammen troens billeder og følger udviklingen fra den tidligste kristendom til reformationen.

• National Museet – De nordiske guder

Historie, dansk og kristendomskundskab.

Indskoling og mellemtrin 1.-6.kl. Max 30 elever.

De nordiske guder kendes ikke kun fra sagaerne, men også fra amuletter og billeder på sten, sølv og guld. Vikingernes vigtigste guder bliver præsenteret sammen med de genstande fra vikingetiden, som knytter an til dem. Spor efter troen på Odin, Balder og de andre nordiske guder finder vi allerede i jernalderen herhjemme. Undervisningen er en kombination af mytefortællinger, dialog, hands-on og aktiviteter i udstillingen.