Kristendom

Læringsaktiviteter i kristendom

• National Museet – Religion og ritualer

Kristendom.

Indskoling, mellemtrin og udskoling 3.-10.kl.

Elevernes egne erfaringer og forestillinger om religion og ritualer er omdrejningspunktet, når vi møder guder, genstande og hverdagsliv fra islam, kristendom, jødedom, buddhisme og hinduisme. Eleverne inddrages aktivt med dragter og genstande i museets udstillinger.

600 kr.

Ny Vestergade 10, 1471 København K

• National Museet – Mød en død

Kristendom

Indskoling, mellemtrin og udskoling 3.-10.kl.

Hvad sker der, når vi dør? Tag med på rejse til de dødes rige, hvor vi møder museets moseofre og mumier. Eleverne er med til hinduistisk ligbrænding og farverig fest på De Dødes Dag i Mexico. Det dialogbaserede undervisningsforløb tager afsæt i elevernes livsverden, tanker og forestillinger om døden – som er fælles for os alle, men alligevel forskellig over tid, kultur og religion. Undervisningsforløbet aldersdifferentieres.

Ca. 1 ½ time. Forløbet foregår normalt i tidsrummet 10.15 - 16.45. Undervisning uden for dette tidsrum kan dog arrangeres efter aftale.

• Glyptoteket – Egypternes gådefulde verden

Kristendom, historie og dansk.

Indskoling 1.-3.kl. Max 30 elever.

Kom og vær med, når turen går til det ældgamle Egypten, hvor vi lærer om mumier, balsamering, hieroglyffer og mytologiens drabelige historier. For skolens mindste elever er forløbet det rene eventyr med skulpturfordybelse og spændende mytefortællinger. Eleverne lærer at læse de magiske hieroglyffer, og hører om de gamle Egypteres gravskikke. Der vil blive fortalt drabelige historier om de egyptiske guder og deres liv, inden forløbet afsluttes i den mørke og hemmelighedsfulde mumiekælder, med undersøgelser af mumierne og balsameringsmetoder.

Historie:
    Eleven kan fortælle om, hvordan mennesker er påvirket af og bruger historien.
    Eleven har viden om relativ kronologi.

Kristendomskundskab:
    Eleven kan udtrykke sig om den religiøse dimension ud fra grundlæggende tilværelsesspørgsmål og etiske principper.
    Eleven har viden om grundlæggende tilværelsesspørgsmål, som de kommer til udtryk i religioner og livsopfattelser.
    Eleven har viden om centrale symboler og ritualer.

Dansk:
    Eleven har viden om enkle refleksions-spørgsmål.
    Eleven kan veksle mellem at lytte og at ytre sig.

45-60 min.

Ring på 3341 8118 mellem kl. 14-16 eller send mail til omvisning@glyptoteket.dk
    Omvisninger skal bestilles senest 14 dage i forvejen.

Glyptotekets hjemmeside http://www.glyptoteket.dk/ for mere information om undervisningsforløbet.

Dantes Plads 7, 1556 København