Historie udskoling

Læringsaktiviteter i historie

• National Museet – Troens billeder. Kristendom i middelalderen

Historie og kristendom

Mellemtrin og udskoling 5.-10.kl.

Hvilken rolle spillede kirkens billeder for middelalderens mennesker? Fra hvælvinger, farvestrålende malerier og gyldne altre fortaltes Bibelens historier til menigheden. Vi fortolker sammen troens billeder og følger udviklingen fra den tidligste kristendom til reformationen.

• National Museet – Sex! Køn og krop

Dansk, historie og sundheds- og seksualundervisning.

Mellemtrin og udskoling 6.-10.kl.

Hør om synet på sex og seksualitet gennem de seneste 300 år. Vi taler om forbud, lyst, skam og fortielser. Om homoseksualitet, fri abort, kønssygdomme, ægteskab og kærlighed.

1 time.

Undervisningen bookes online via link ved det ønskede forløb og foregår normalt i tidsrummet 10.15 - 16.45. Undervisning uden for dette tidsrum kan dog arrangeres efter aftale.

400 kr.

• National Museet – Danmarks oldtid. Highlights

Historie.

Indskoling, mellemtrin og udskoling 1.-9.kl. Max 30 elever.

De nordiske guder kendes ikke kun fra sagaerne, men også fra amuletter og billeder på sten, sølv og guld. Vikingernes vigtigste guder bliver præsenteret sammen med de genstande fra vikingetiden, som knytter an til dem. Spor efter troen på Odin, Balder og de andre nordiske guder finder vi allerede i jernalderen herhjemme. Undervisningen er en kombination af mytefortællinger, dialog, hands-on og aktiviteter i udstillingen.

Sidst opdateret 03.05.2016