Læringsaktiviteter i historie

• National Museet – Da jægeren blev bonde

Indskoling og mellemtrin 3.-6.kl. Max 30 elever.

For 6.000 år siden skete der en revolution i Danmark! Jægerne blev bønder. Jægerne skiftede telt og spyd ud med langhus og ard, men hvorfor? Jægerne havde kontakt med de tyske bønder i 1.000 år, før de tog den nye kultur til sig. Vi ser på den sidste del af jægerstenalderen, Ertebølle-kulturen, og på de første bønders ”ankomst” til Danmark. Den nye livsstil påvirkede alt fra det, man troede på, til landskabets udseende. Kontakten til resten af Europa prægede hele bondestenalderen. Eleverne får mulighed for at røre originale genstande og prøve kopier af redskaber.

National Museets undervisning, ring mellem mandag – fredag, kl. 10.00-12.00, på tlf.: 4120 6066.

Eller søg mere information om undervisningsforløbet på http://natmus.dk/

• National Museet – Guldhorn og moselig

Indskoling og mellemtrin 3.-6.kl. Max 30 elever.

Mosen var porten til gudernes verden i jernalderen. Her ofrede man guld, våben og endda mennesker. Mange af de kostbare genstande man ofrede i søer og moser, har overlevet 2000 år i dybet, og kan nu ses på Nationalmuseet. Vi besøger Huldremosekvinden og prøver hendes dragt. De døde møder vi også på gravpladsen fra Himlingøje, som kan berette om kontakten til det mægtige Romerrige. Det samme gør guldhornene, som har været omdrejningspunkt for gode historier og masser af mystik igennem de sidste 400 år. Eleverne skal prøve at tænke som både arkæologer og jernaldermennesker. Undervisningen er en kombination af dialog, hands-on, aktiviteter og spændende historier.

Ca. 1 time. Forløbet foregår normalt i tidsrummet 10.15 - 16.45. Undervisning uden for dette tidsrum kan dog arrangeres efter aftale.

• National Museet – Solvognen og Egtvedpigen

Indskoling og mellemtrin 3.-6.kl. Max 30 elever.

I bronzealderens landbrugssamfund var man afhængig af, at årstiderne skiftede og at solen gik op og ned. Solen var den centrale guddom i bronzealderen, ikke kun i Danmark, men også i Europa og Egypten. Bronzealderen er også Egtvedpigens tid, og tiden med de store kultiske fester og kostbare moseofringer. Undervisningen foregår dialogisk, og har flere aktiverende elementer. Eleverne kan prøve kopier af dragter og redskaber fra perioden samt røre originale genstande.

• National Museet – Vikinger

Indskoling og mellemtrin 3.-6.kl. Max 30 elever.

Hvad er det ved vikingetiden, som gør tiden så central i danskernes selvforståelse? Med vikingetiden slutter oldtiden, og middelalderen starter. De første konger træder ind på scenen. De nordiske guder må vige pladsen for den nye Kristus. Sejlskibet giver vikingerne mulighed for at erobre verden. Byer begynder at dukke op rundt omkring i landet og sammen med dem også handelsfolk og professionelle håndværkere. Vi går på opdagelse i udstillingen og finder spor efter vikingernes levede liv, plyndringstogter, handelsmøder og eventyr. Undervisningen er en kombination af dialog, hands-on, aktiviteter og spændende historier.

• National Museet – De nordiske guder

Historie, dansk og kristendomskundskab.

Indskoling og mellemtrin 1.-6.kl. Max 30 elever.

De nordiske guder kendes ikke kun fra sagaerne, men også fra amuletter og billeder på sten, sølv og guld. Vikingernes vigtigste guder bliver præsenteret sammen med de genstande fra vikingetiden, som knytter an til dem. Spor efter troen på Odin, Balder og de andre nordiske guder finder vi allerede i jernalderen herhjemme. Undervisningen er en kombination af mytefortællinger, dialog, hands-on og aktiviteter i udstillingen.

• National Museet – Danmarks oldtid. Highlights

Historie.

Indskoling, mellemtrin og udskoling 1.-9.kl. Max 30 elever.

• National Museet – H.C. Andersen og hans tid

Historie, dansk og drama.

Indskoling og mellemtrin 3.-6.kl. Max 30 elever.

Besøg 1800-tallet, og mød den verden, som H.C. Andersen færdedes i og skrev om.
    Eleverne oplever, at mange af H.C. Andersens eventyr handler om genstande fra hans tid – som vi møder i udstillingen. Vi taler om forskel på rig og fattig og om digterens litterære særpræg.